Hvad drikker man til Sommerbuk?
Svampe, bær, frugter, waldorfsalat, bacon mv. som vi ofte benytter i vildtretter stiller ofte store krav til valget af vin. Men netop her om sommeren giver sommerbukkens mildere smag os mulighed for en noget “lettere” tilgang til vildt og dermed også til valget af vin.
Lad sommerens herlige råvarer sætte dagsordenen og lav en lys servering: nybælgede ærter, små gulerødder og asparges.
Til den milde sommerbuk vil vi anbefale at der drikkes let afkølet rødvin f.eks. beaujolais, bourgogne, spätburgunder eller carbenet franc. Det kunne også være en anledning til at prøve en pinot noir fra New Zealand f.eks. fra området Wairarapa der laver fantastiske rødvine.
Jagten på råbukken starter 16. maj og slutter igen 15 juli. Sommerbukken vil ofte have en lidt mildere smag og kødet vil ofte være lyser end vi kender det fra efterårets råvildt. Forklaringen på smagsændringen skal findes i, at der er forskel rådyrenes kost forår og efterår. Råvildt er den mindste hjort vi har i Danmark og kan veje op til 30 kg, men ofte vejer sommerbukken ikke mere end 20-25 kg. Kødet har en fin fiberstruktur, en mørkerød farve og smagen af vildt er intens.